select
 
Skriv ut Skriftstørrelse 11 Skriftstørrelse 14 Skriftstørrelse 18

Plant-D Q&A


Spørsmål og svar

Hvorfor skal jeg bruke Plant-D produkter ?

Dette kunne vi brukt store deler av internet på å svare på, men kort fortalt er det fordi Plant-D produktene gir et ordinært produkt noe helt unikt! Dette er en flott måte å kommunisere med dine kunder, forbrukere eller leverandører på.
Våre Plant-D produkter bringer din beskjed på en effektiv med mulighet for å unngå søpplebøtten direkte etterpå.

Er det noen krav til minimumsordre ?
Ja, dessverre kan vi ikke akseptere bestillinger til en verdi under kr 5 500,- pr bestilling. Derimot kan du kombinere mange produkter ned i et antall på kun 100 stk pr produktserie. 
Dersom du har spesielle behov, ta gjerne kontakt med oss så skal vi hjelpe til med løsninger for deg.

Hvor lang leveringstid er det ?

Leveringstiden vil variere noe etter omfang på bestilling, men normalt vil vi levere varer innen 4 uker fra godkjent korrektur og  bestilling.

Kan jeg bestille Plant-D produkter i eget design ?
Ja, du må gjerne lage ditt eget design både med tanke på form og størrelse på produktene.
For figurer og størrelser utenom standardene, vil det tilkomme en ekstra kostnad for produksjonstilpassning.
Dette vil variere utifra størrelse og kompleksitet og du vil få pris oppgit i tilbudet.

Tilbyr dere rabatter for forhandlere ?

Ja, forhandlere vil få en egen pris beregnet for videresalg. Sørg for å oppgi hvilket firma du representer ved henvendelse til oss.

Er dette "ekte" grønne produkter ?
Ja, definitivt. Alle produktene i Plant-D serien er laget av 100 % resirkulerte materialer. Dette gjelder både det spesielle papiret vi bruker til frøene, men også det ordinære papiret som blir brukt til kombinasjonsproduktene. I tillegg benyttes det kun organiske miljøvennlig trykkefarger.
Ved planting  vil hele produktet nedbrytes flotte blomster, urter eller grønnsaker komme frem.

Kan jeg bestille Plant-D produkter med mitt eget valg av frø ?
Ja, det er fullt mulig så lenge det er snakk om et antall over minimumsbestilling og frøene er lovelige og tilgjengelige. Avhengig av type frø som er ønskelig kan spesiallbestillinger ta noe lengre tid i produksjon.

Hvilke farger kan jeg velge mellom ?
Vi har 21 farger du kan velge fra. Se her for å se tilgjengelige farger.

Hvordan planter jeg produktene og kan de plantes i hvilken som helst jord ?
Plant-D produktene kan plantes i alle typer jord, men det kan variere litt på hvor lang tid det tar i de ulike jordsmon. Vi anbefaler alle kunder å skrive kort hvordan produktene skal plantes i designet.For å plante et produkt gjør man følgende:
1. Sørg for å bløtlegge produktene godt, la de trekke vann i minst 8 timer, eller gjerne over natten.
2. Plant produktet under et tynt lag med jord ( ca 1-2 cm) og sørg for å holde jorden fuktig
3. Etter noen uker ( 1-4) vil frøene spire å bli til flotte blomster, urter eller grønnsaker.

Er det noen begrensninger på hvordan designet kan være ?
På grunn av hvordan vårt Plant-D produktene produseres så vil front og bakside har litt ulik overflate.
Fronten vil ha en glattere overflate og baksiden en litt grovere overflate. Dette betyr at man bør ta hensyn til dette under utarbeidelse av designet på produktet.
Plant-D papiret er håndlaget og vi anbefaler derfor at følgende retningslinjer  underfølges når design utarbeides.Bare ta kontakt med oss dersom noe er uklart, eller dere trenger hjelp til designet. Vi har en egen designer som mer en gjerne hjelper dere med å ferdigstille deres motiv.

Retningslinjer for Plant-D design

1)    Trykkflate bør ikke være mer enn 20% -30% dekkning på begge sider. (frem og bakside) Større dekkflate kan brukes, men vil påvikre spireprosessen og kostnadene.

2)    Margen for all tekst må være på minimum 10 mm på fremsiden og 20 mm på baksiden. Vær obs på at papiret kan flytte litt på seg under trykking og margen kan viariere med +/- 1 mm.

3)    Utfallende trykk er kun mulig på fremsiden og et utfall på 5 mm er krevet for klipping.

4)    Valg av fonter og størrelser må være nøye gjennomtenkt.Veldig liten tekst er ikke å anbefale. Lyse skygger er ikke mulig da disse vil bli vanskelig å få trykket pent. Vi anbefaler fonter som er lette å lese som for eksempel Times New Roman ,Arial , Veranda  osv.

5)    For to siders trykk vær oppmersom på at det er komplisert å trykke på mottsatt side. Dette påvirker derfor også prisen. Vi anbefaler derfor på det sterkeste at dersom trykk på begge sider en nødvendig, at mengden trykk er så lite som mulig. For eksmpel at kun plante instrukser blir trykket på baksiden med en synlig font. Den ideele løsningen er å bare trykke på en side for best spireeffekt. Om man er usikker så ta kontakt for å evaluere trykket og mulighetene.

6)    Alle trykkfiler må være av høytoppløselige filformat og minimum 300dpi, Det må være satt opp riktig for 100% størrelse. Pass også på at fontene er riktig satt opp i filene. Sørg for at alle fonter er lagt ved eller er konvertert til punktgrafikk, Vennligst også pass på at “white –Out “ trykk ikke blir klart og er fylt inn som hvitt. Trykkfiler kan sendes som Illutstrator eller høyt oppløselige PDF filer.

7)    Plant-D papiret er frøpapir som ikke er forseilet og er derfor er mer absorberende en vanlig papir. Trykkfargene vil derfor bli i en litt lysere tone enn på vanlig papir.

8)    Vi anbefaler alltid å godkjenne  trykkprøver. Vi bruker mellom 6-8 dager å få dette ferdig. Om man ikke har tid til å vente på dette, vil det blir sendt elektroniske filer til godkjenning.

9)    Det er kundens ansvar å passe på at trykklare filer som er sendt til trykking , har riktig størrelse, farger og fonter . Det er ikke alltid lett å se feil på elektroniske filer som er sendt til godkjenning så det er viktig å se over alt før noe godkjennes.